FAIR TRADE 

Wij importeren en verkopen producten volgens de 10 Fair Trade principes. De producten worden of direct bij lokale producenten of bij organisaties die aangesloten zijn bij de World Fair Trade Organisation (WFTO) door ons ingekocht. 

 1. Kansen bieden aan kansarme producenten
 2. Transparantie: alle spelers in de handelsketen zijn helder en transparant en voeren een inzichtelijke administratie
 3. Eerlijke handelsvoorwaarden
 4. Verantwoorde prijzen en leefbare lonen
 5. Geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid
 6. Gelijke kansen:  iedere producent en werknemer heeft bij gelijk werk recht op gelijke beloning, gelijke behandeling en gelijke arbeidskansen, ongeacht ras, klasse, kaste, huidskleur, geslacht, religie, politieke overtuiging en sociale en/of culturele achtergrond. 
 7. Verantwoorde werkomstandigheden
 8. Capaciteit vergroten van producenten
 9. Zorg voor het milieu
 10. Promotie van Fair Trade                                        

DIRECT TRADE

 • De naam zegt het eigenlijk al: direct afnemen van de maker, zonder tussenkomst van onpersoonlijke groothandelaren. Door dit directe contact met de producent zie je de werkomstandigheden en de mens achter het product. 

SARONGS

Onze sarongs van het label Peaceful People. Dit is een non-profit organisatie in Indonesië, dat werkt aan de verbetering van het leven van lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen, tieners en volwassenen. Daarnaast verstrekt deze foundation microkredieten aan startende ondernemers in o.a. Indonesië en India. 

Maar ook de andere labels in onze winkel zijn Direct - Fair Trade. Door al deze directe contacten weten we precies wie het product maakt wat jij straks draagt of als accessoire in je woonkamer gebruikt.

Wij zijn aangesloten bij de Fairtrade gemeente CulemborgFairFrog en de Goede Gidsverzamelwebsite's voor de bewuste shopper.

NAAR DE PRODUCENTEN >>
 

                

Butik Batik voor retailers

Verkoopt u home, living en gifts artikelen? Ga dan naar onze speciale website www.butikbatikretail.nl voor retailers met verantwoorde en kwalitatief hoogstaande batik accessoires van o.a. Baobab Batik =>

© 2013 - 2018 BUTIK BATIK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel