FAIR TRADE 

Wij importeren en verkopen producten volgens de 10 Fair Trade principes. De producten worden of direct bij lokale producenten of bij organisaties die aangesloten zijn bij de World Fair Trade Organisation (WFTO) door ons ingekocht. 

 1. Kansen bieden aan kansarme producenten
 2. Transparantie: alle spelers in de handelsketen zijn helder en transparant en voeren een inzichtelijke administratie
 3. Eerlijke handelsvoorwaarden
 4. Verantwoorde prijzen en leefbare lonen
 5. Geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid
 6. Gelijke kansen:  iedere producent en werknemer heeft bij gelijk werk recht op gelijke beloning, gelijke behandeling en gelijke arbeidskansen, ongeacht ras, klasse, kaste, huidskleur, geslacht, religie, politieke overtuiging en sociale en/of culturele achtergrond. 
 7. Verantwoorde werkomstandigheden
 8. Capaciteit vergroten van producenten
 9. Zorg voor het milieu
 10. Promotie van Fair Trade                                        

DIRECT TRADE

 • De naam zegt het eigenlijk al: direct afnemen van de maker, zonder tussenkomst van onpersoonlijke groothandelaren. Door dit directe contact met de producent zie je de werkomstandigheden en de mens achter het product. Wij appen/chatten en ontvangen foto's van mensen van Fair Trade Factory, van het sieradenlabel 'Jina Langu ni..'en het Tanzaniaanse label PAMBA van de boodschappentassen van kitenge en kanga stoffen.

ONZE ARTIKELEN

Zo verkopen we handbeschilderde sarong-cadeaudoosjes en bamboe wanddecoratie, gemaakt door mensen met een beperking van de Kupu Kupu Foundation in Bali.

Sarongs van het label Peaceful People. Dit is een non-profit organisatie in Indonesië, dat werkt aan de verbetering van het leven van lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen, tieners en volwassenen. Daarnaast verstrekt deze foundation microkredieten aan startende ondernemers in o.a. Indonesië en India. 

We verkopen als enige in Nederland mode- en woonaccessoires  van het gecertificeerde label 'Global Mamas'. Deze Ghanese organisatie laat heel duidelijk zien wie de Mama's zijn die de tafelkleden, sieraden, tassen of sjaals maken. Een persoonlijke touch van makers die niet direct naast de deur wonen.

Maar ook de andere labels in onze winkel zijn Direct - Fair Trade. Door al deze directe contacten weten we precies wie het product maakt wat jij straks draagt of als accessoire in je woonkamer gebruikt.

Wij zijn aangesloten bij de Fairtrade gemeente CulemborgFairFrog en de Goede Gidsverzamelwebsite's voor de bewuste shopper.

NAAR DE PRODUCENTEN >>
 

                

Gratis verzending
binnen Nederland

SHINY DECEMBER JEWELRY
code: KAZURI30


 

Waarom Butik Batik?

© 2013 - 2017 BUTIK BATIK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel