FAIR TRADE & DIRECT TRADE

We houden van eerlijke handel! Mensen horen nou eenmaal een normaal salaris te krijgen voor dat wat ze verkopen. Dat willen wij, dus waarom niet de mensen in de batiklanden?

FAIR TRADE

  • Zo verkopen we handbeschilderde sarong-cadeaudoosjes en bamboe wanddecoratie, gemaakt door mensen met een beperking van de Kupu Kupu Foundation in Bali.
  • Sarongs van het label Peaceful People. Dit is een non-profit organisatie in Indonesië, dat werkt aan de verbetering van het leven van lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen, tieners en volwassenen. Daarnaast verstrekt deze foundation microkredieten aan startende ondernemers in o.a. Indonesië en India. 
  • We verkopen als enige in Nederland de producten van Global Mamas. Deze Ghanese organisatie laat heel duidelijk zien wie de Mama's zijn die de tafelkleden, sieraden, tassen of sjaals maken. Een persoonlijke touch van makers die niet direct naast de deur wonen.
  • En zijn we aangesloten bij FAIR TRADE gemeente Culemborg.

                                              

DIRECT TRADE

  • De naam zegt het eigenlijk al: direct afnemen van de maker, zonder tussenkomst van onpersoonlijke groothandelaren. Door dit directe contact met de producent zie je de werkomstandigheden en de mens achter het product. Wij appen/chatten en ontvangen foto's van mensen van Fair Trade Factory, van het sieradenlabel 'Jina Langu ni..'en het Tanzaniaanse label PAMBA van de boodschappentassen en de yogamat slings. Sinds kort verkopen we ook het Balinese label 'Diwulewe' van de jonge batikontwerpster Khairunissa. En wat wij vragen..dat maakt zij!

Maar ook de andere labels in onze winkel zijn Direct- Fair Trade. Door al deze directe contacten weten we precies wie het product maakt wat jij straks draagt of als accessoire in je woonkamer gebruikt.

Gratis verzending
binnen Nederland

NIEUW & ONLINE
batik doeken uit Solo!

 

Waarom Butik Batik?

© 2013 - 2017 BUTIK BATIK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel