PAMBA

Manon de Jong met haar label ‘Pamba’ maakt al langere tijd haar tassen in de Fair Trade Factory in Dar es Salaam. Dit vrolijke label met een goed verhaal stellen wij graag aan jullie voor.

WAAR STAAT PAMBA VOOR?

Pamba is een Tanzaniaans bedrijf dat katoenen boodschappentassen maakt. Het idee voor katoenen tassen is ontstaan doordat de havenstad Dar es Salaam inmiddels op de 12de plaatst staat van de meest vervuilde steden in de wereld. Je vindt bijvoorbeeld overal plastic zakken en tassen in de straten, in de rivieren, op de stranden en in de oceaan. De schade voor het milieu en met de name voor de zeedieren is enorm. We moeten af van al deze plastic tassen, en niet alleen in Tanzania! Ons doel is dan ook om sterke boodschappentassen te maken die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden en er nog mooi uitzien ook. Pamba maakt tassen van de kleurrijke katoenen stoffen van Tanzania. Pamba’ is het Kiswahili woord voor ‘katoen’, en betekent ook ‘hip'.

WAT VOOR SOORT STOFFEN GEBRUIK JE VOOR JE DESIGNS?

We maken de tassen van de traditionele kanga’s: de doeken die de Tanzaniaanse vrouwen dragen als omslagrok, hoofddoek, om hun kind in te dragen en voor nog veel meer. Deze kanga’s zijn kleurrijk, met een symmetrisch patroon en een spreuk in het Kiswahili. Ook maken we tassen van de kleurrijke kitenge, de traditionele stof waar in Afrika de kleding van gemaakt wordt. Alle tassen zijn gevoerd met een vrolijke kleur stof en zijn daardoor enorm sterk. 

DOWNLOAD 

Download en print het info sheet over deze producent op A4 formaat. Leuk en handig voor in je winkel of voor net dat beetje meerwaarde als je een product van Pamba cadeau geeft!

 

ACTUEEL
Gratis verzending
binnen Nederland.

SHOP NU..
voor de leukste sarongs!


 

Waarom Butik Batik?

© 2013 - 2018 BUTIK BATIK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel