PAMBA

Manon de Jong met haar label ‘Pamba’ maakt al langere tijd haar tassen in de Fair Trade Factory in Dar es Salaam. Dit vrolijke label met een goed verhaal stellen wij graag aan jullie voor.

WAAR STAAT PAMBA VOOR?

Pamba is een Tanzaniaans bedrijf dat katoenen boodschappentassen maakt. Het idee voor katoenen tassen is ontstaan doordat de havenstad Dar es Salaam inmiddels op de 12de plaatst staat van de meest vervuilde steden in de wereld. Je vindt bijvoorbeeld overal plastic zakken en tassen in de straten, in de rivieren, op de stranden en in de oceaan. De schade voor het milieu en met de name voor de zeedieren is enorm. We moeten af van al deze plastic tassen, en niet alleen in Tanzania! Ons doel is dan ook om sterke boodschappentassen te maken die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden en er nog mooi uitzien ook. Pamba maakt tassen van de kleurrijke katoenen stoffen van Tanzania. Pamba’ is het Kiswahili woord voor ‘katoen’, en betekent ook ‘hip'.

WAT VOOR SOORT STOFFEN GEBRUIK JE VOOR JE DESIGNS?

We maken de tassen van de traditionele kanga’s: de doeken die de Tanzaniaanse vrouwen dragen als omslagrok, hoofddoek, om hun kind in te dragen en voor nog veel meer. Deze kanga’s zijn kleurrijk, met een symmetrisch patroon en een spreuk in het Kiswahili. Ook maken we tassen van de kleurrijke kitenge, de traditionele stof waar in Afrika de kleding van gemaakt wordt. Alle tassen zijn gevoerd met een vrolijke kleur stof en zijn daardoor enorm sterk. Bekijk de tassen >>

Naast tassen, maakt Pamba ook yoga slings en kussenhoesjes. Beide te vinden in onze webwinkel. De Pamba boodschappentassen zijn ook te koop bij Natuurwinkel Naturijn in Culemborg. Klik op link of foto als je wilt weten wat Naturijn nog meer verkoopt! 

 

Gratis verzending
binnen Nederland

NIEUW & ONLINE
batik doeken uit Solo!

 

Waarom Butik Batik?

© 2013 - 2017 BUTIK BATIK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel