Artists in Residence: kunst als bijzondere vorm van inspiratie

 

Nissa Khairunissa: een jonge ontwerpster in de voetsporen van haar familie

 

 'De aanwezigheid Diwulewe Batik Kunst kan niet los worden gezien van die traditie in mijn familie. Overigens mijn vader was schilder en mijn moeder was een docent aan het Instituut van de kunst in Yogyakarta. De voorouders van mijn moeder waren ook actief om de batik kunst over te brengen bij de vrouwengemeenschappen in dorpen rond Yogyakarta.

In 1970, lang voordat ik geboren werd, had mijn moeder een eigen batik kunstwinkel met de naam "Arum Ndalu" met voornamelijk traditionele batik motieven. Mijn tante had een kunstwinkel "Batik Sunuiko" met moderne batik motieven. Zij hebben mij geleerd en geinspireerd om de beide stijlen te mixen en in motieven toe te gaan passen. In 2013 ben ik pas echt begonnen om zelf batik te ontwerpen en batik stoffen te maken.

 

Mijn interesse en passie voor batik accessoires is begonnen toen  ik in 2015 zag dat er veel resten van batik stoffen worden weggegooid bij de modeateliers.

De resten van batik stoffen zijn de bron van inspiratie voor mijn ontwerp van duurzame kettingen, armbanden en andere accessoires. In 2016 verhuisde ik naar Bali omdat ik kans zag om accessoires (sieraden) te ontwerpen en te maken met batik in combinatie met andere materialen zoals steen, hout, schelpen en kralen, onder de naam "Diwulewe Batik Art" '.

Hartelijke groeten, of Salam Hangat, Nissa Khairunissa

Wij vinden het bijzonder dat we met Nissa in contact gekomen zijn en  dat we haar bij het Nederlandse en Belgische publiek kunnen voorstellen als Artist in Residence bij Butik Batik.

Naar de tafelkleden van Nissa >>

Naar de kettingen van Nissa >>


Tanti Syarief: een perfect huwelijk tussen Batik kunst en mode

 

Via onze partner Nuning Nurhayati kwamen wij in 2016 in contact met Tanti Syarief, een batik kunstenares uit Yogyakarta. In haar kleine atelier troffen wij prachtige stoffen en sjaals aan. Haar producten kenmerken zich veelal door abstracte vormen en natuurlijke kleurstoffen, helemaal in de geest van Butik Batik. Onder haar eigen merk Ti-Ray Art Batik levert zij haar exclusieve producten aan plaatselijke winkels.

Wij zijn er trots op dat zij nu Artist in Residence is bij Butik Batik, en dat wij enkele van haar unieke producten kunnen aanbieden aan het Nederlandse en Belgische publiek.

Naar de sjaals van Tanti Syarief >>

 

 


Jet Overweel: de kunstzinnige verwerking van textiel

 

Kunstenares Jet Overweel maakt prachtige, kleurrijke textielcollages. Niet zo gek dat zij op een mooie dag terecht kwam bij Butik Batik, waar je bijzondere kleurrijke stoffen kunt vinden in het assortiment. Samenwerking lag dan ook snel voor de hand. Dat resulteerde in een prachtige textielcollage van een stukje Indiase sjaal uit onze collectie.  In het filmpje kun je het bijzondere scheppingsproces van dit kleine kunstwerk volgen.

Je kunt bij Jet Overweel ook collages bestellen of laten maken. Neem gauw een kijkje en klik hier voor haar verhaal, haar collages en actuele exposities.

 

ACTUEEL
Gratis verzending
binnen Nederland.

SHOP NU..
voor de leukste sarongs!


 

Waarom Butik Batik?

© 2013 - 2018 BUTIK BATIK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel