FAIRTRADE FACTORY

Vrolijke tafellopers of de theemutsen zijn twee artikelen uit de collectie van FAIRTRADE FACTORY welke bij Butik Batik te koop zijn.

"Goede werkomstandigheden voor kleermakers. Transparantie en aandacht voor het milieu. Dit vinden wij belangrijk. Daarom bouwen we aan het naaiatelier van de toekomst: de Fair Trade Factory. Door eerlijke mode voor iedereen bereikbaar te maken en werk te creëren voor kwetsbare groepen en toptalent in Dar es Salaam, Tanzania, maken wij een statement.

In ons naaiatelier combineren we ambacht en technologie. We willen graag op grotere schaal produceren, maar vinden het niet fair om mensen te vervangen door machines. En soms improviseren we op een Afrikaanse manier. Dat maakt ons werk zo leuk. Ons naaiatelier is voorzien van alle moderne gemakken. 

Het ontstaan van Fair Trade Factory Op zoek naar een goed naaiatelier voor haar label Thamani Fashion kwam Fiona Vloet tot de conclusie dat er voor kleine kledinglabels weinig mogelijkheden waren. Omdat ze op een eerlijke en duurzame manier haar collectie wilde laten maken, werd het nog moeilijk. Daarom ging ze zelf op zoek naar het ideale atelier en kwam in contact met Rose, een ervaren Tanzaniaanse kleermaakster met een klein naaiatelier. Om ook andere bedrijven en ontwerpers een kans te geven hun textielproducten op een transparante en eerlijke manier te maken, besloten zij samen de Fair Trade Factory op te richten. De perfecte mix van het Tanzaniaanse vakmanschap en de Westerse kwaliteit". 

Ontmoeting met de ouders van Fiona op de Afrika Markt, mei 2017

DOWNLOAD 

Download en print het info sheet over deze producent op A4 formaat. Leuk en handig voor in je winkel of voor net dat beetje meerwaarde als je een product van Fair Trade Factory cadeau geeft!

 

ACTUEEL
Gratis verzending
binnen Nederland.

SHOP NU..
voor de leukste sarongs!


 

Waarom Butik Batik?

© 2013 - 2018 BUTIK BATIK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel