ONS VERHAAL

Butik is het Indonesische woord voor 'boetiek' en dat is precies wat wij zijn; een boetiek, maar dan online. De unieke, kleurrijke batik tassen die onze indonesische familie maakt op Java vormden de grote inspiratiebron voor de oprichting van Butik Batik begin 2014. Vandaaruit hebben we het assortiment ontwikkeld op basis van de prachtige accessoires die zijn te vinden in traditionele batik landen.

 

VERBINDING VAN CULTUREN

Onze Nederlands-Indische achtergrond is op zichzelf een voorbeeld van de enorme culturele smeltkroes die de wereld is, en waaruit al eeuwenlang nieuwe culturele en kunstzinnige expressievormen voortkomen. Batik bijvoorbeeld als techniek is wijdverspreid over Afrika en Azië, en heeft een mooie lokale diversiteit voortgebracht aan kleuren en vormen. Nederland speelt daarin al sinds lange tijd een belangrijke rol. Bekend is de fabrikant Vlisco uit Helmond, die vooral in Afrika succesvol is.

Het is deze band en uitwisseling tussen wereldculturen die de wereld mooier en kleurrijker maakt. Butik Batik wil daar aan bijdragen.

EERLIJKE HANDEL

Wij zijn aangesloten bij Fair Trade Gemeente Culemborg. Het is mooi dat onze standplaats Culemborg het centrum van de eerlijke handel is in Nederland. Niet alleen de groothandelcentra FairPlaza en Centrum Mondiaal zijn in Culemborg gevestigd, maar ook het IFAT (International Fair Trade Association)! Ook bij de producenten die geen officiele fair trade certificering hebben letten wij er op dat de producten onder eerlijke omstandigheden zijn gemaakt.

Waar makers te kleinschalig zijn voor aansluiting bij een keurmerk kopen wij in volgens het 'direct trade' principe. Dit is een trend die vooral bij de koffiehandel in zwang is geraakt ten behoeve van kleine koffieboeren. Het is geen offficieel keurmerk, maar een garantie dat wij weten waar, hoe en door wie de producten zijn gemaakt, en dat wij de makers zelf rechtstreeks betalen.

ASSORTIMENT

Het assortiment is geen vast assortiment. Wij zijn altijd op zoek naar authentieke en mooie spullen. 

De batik tassen uit Indonesië zijn unieke exemplaren en worden vrijwel allemaal geheel volgens onze bestelling gemaakt. Uniek zijn de tassen van gebatikt jute. Tijdens ons bezoek aan Nuning Nurhayati in Yogyakarta in november 2014 liet zij ons zien dat ze aan het experimenteren was met het toepassen van de batik techniek op gerecycled jute. De batik tassen uit Afrika worden ontworpen en gemaakt door vrouwen van Stichting UNiTED, Global Mamas en Pamba die daarmee bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale economie. 

De sieraden, sjaals en sarongs/pareo's komen van leveranciers uit Java en Bali, uit Ghana (o.a. Global Mamas), Swaziland (Baobab) en Kenia en uit India. Wij hebben regelmatig unieke handgemaakte sjaals van lokale batik kunstenaars uit Java, met zowel traditionele als moderne designs. De producten van Global Mamas zijn binnen Nederland alleen bij ons te koop.

Sinds 2015 hebben we ook lifestyle en woonaccessoires in ons assortiment opgenomen. Deze zijn voornamelijk gemaakt van batik, o.a. gemaakt door Fair Trade Factory uit Tanzania en lokale producenten op Java. Uniek zijn de fraaie gebatikte houten accessoires.

RELATIEGESCHENKEN - CADEAUPAKKET

Aan het eind van het jaar je zakelijke relaties verrassen met een bijzonder en eerlijk geschenk? Of ljkt het je leuk om een cadeaupakket samen te stellen? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden voor een geschenk op maat!

BLOG

Wil je meer weten over interessante verhalen achter onze online winkel? Over batik, eerlijke handel, in Indonesië, Afrika en India. Over oude en nieuwe banden met Indonesië en Afrika. Kortom, over wereldse handel en wandel? Volg dan onze blog: http://butikbatiknl.blogspot.nl/ En heb je zin in een lekkere maaltijd uit de batiklanden? Volg dan onze blog: https://butiksrecepten.blogspot.nl/

 

WAAROM BUTIK BATIK? 

- hoge klanttevredenheid van 9.5 van 10
- persoonlijke service
- geen extra verzendkosten en we versturen het uiterlijk de volgende werkdag naar je toe
- veilig betalen en winkelen is gegarandeerd 
- geen massaproductie, maar authenticiteit en eerlijk
- interessante
korting voor winkels

 

Reacties van onze klanten: 

Snelle levering, veel aandacht voor bestelling, personal touch dit maakt hen onderscheidend.

Prima service, snelle levering en als verrassing een leuk cadeautje. 
Daarbij voldeed de bestelde sarong aan alle verwachtingen.

Aanrader, stukje persoonlijke service is dus toch mogelijk via de website

'Mooi concept van het bedrijf. Je steunt de mensen die het handwerk verrichten. Collectie is om van te watertanden! Moeite met keuze's maken; je wordt er hebberig van!'

Als er nog vragen zijn, of als we ergens mee kunnen helpen,
neem dan gerust contact met ons op door even te bellen of mailen.
Tel. 06 - 21508405 of info@butik-batik.nl

Mirjam van Gelder 

Volg onze blog over onze wereldse handel en wandel>>

En natuurlijk onze blog vol met recepten uit de batiklanden>>

Gratis verzending
binnen Nederland

SHINY DECEMBER JEWELRY
code: KAZURI30


 

Waarom Butik Batik?

© 2013 - 2017 BUTIK BATIK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel