ONS VERHAAL

Butik is het Indonesische woord voor 'boetiek' en dat is precies wat wij zijn; een boetiek, maar dan online. De unieke, kleurrijke batik tassen die onze indonesische familie maakt op Java vormden de grote inspiratiebron voor de oprichting van Butik Batik begin 2014. Vandaaruit hebben we het assortiment ontwikkeld op basis van de prachtige accessoires die zijn te vinden in traditionele batik landen.

 

VERBINDING VAN CULTUREN

Onze Nederlands-Indische achtergrond is op zichzelf een voorbeeld van de enorme culturele smeltkroes die de wereld is, en waaruit al eeuwenlang nieuwe culturele en kunstzinnige expressievormen voortkomen. Batik bijvoorbeeld als techniek is wijdverspreid over Afrika en Azië, en heeft een mooie lokale diversiteit voortgebracht aan kleuren en vormen. Nederland speelt daarin al sinds lange tijd een belangrijke rol. Bekend is de fabrikant Vlisco uit Helmond, die vooral in Afrika succesvol is.

Het is deze band en uitwisseling tussen wereldculturen die de wereld mooier en kleurrijker maakt. Butik Batik wil daar aan bijdragen.

EERLIJKE HANDEL

Wij zijn aangesloten bij Fair Trade Gemeente Culemborg. Het is mooi dat onze standplaats Culemborg het centrum van de eerlijke handel is in Nederland. Niet alleen de groothandelcentra FairPlaza en Centrum Mondiaal zijn in Culemborg gevestigd, maar ook het IFAT (International Fair Trade Association)! Ook bij de producenten die geen officiele fair trade certificering hebben letten wij er op dat de producten onder eerlijke omstandigheden zijn gemaakt.

Waar makers te kleinschalig zijn voor aansluiting bij een keurmerk kopen wij in volgens het 'direct trade' principe. Dit is een trend die vooral bij de koffiehandel in zwang is geraakt ten behoeve van kleine koffieboeren. Het is geen offficieel keurmerk, maar een garantie dat wij weten waar, hoe en door wie de producten zijn gemaakt, en dat wij de makers zelf rechtstreeks betalen.

Vanaf januari 2018 zijn wij ook als wholesale / B2B actief bij het eerlijke inkoopcentrum FairPlaza.

ASSORTIMENT

Het assortiment is geen vast assortiment. Wij zijn altijd op zoek naar authentieke en mooie spullen. 

De batik tassen uit Indonesië zijn unieke exemplaren en worden vrijwel allemaal geheel volgens onze bestelling gemaakt. Uniek zijn de tassen van gebatikt jute. Tijdens ons bezoek aan Nuning Nurhayati in Yogyakarta in november 2014 liet zij ons zien dat ze aan het experimenteren was met het toepassen van de batik techniek op gerecycled jute. 

De sieraden, sjaals en sarongs/pareo's komen van leveranciers uit Java en Bali, uit Ghana (o.a. Global Mamas), Swaziland (Baobab) en Kenia en uit India. Wij hebben regelmatig unieke handgemaakte sjaals van lokale batik kunstenaars uit Java, met zowel traditionele als moderne designs. 

 

RELATIEGESCHENKEN - CADEAUPAKKET

Aan het eind van het jaar je zakelijke relaties verrassen met een bijzonder en eerlijk geschenk? Of ljkt het je leuk om een cadeaupakket samen te stellen? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden voor een geschenk op maat!

BLOG

Wil je meer weten over interessante verhalen achter onze online winkel? Over batik, eerlijke handel, in Indonesië, Afrika en India. Over oude en nieuwe banden met Indonesië en Afrika. Kortom, over wereldse handel en wandel? Volg dan onze blog: http://butikbatiknl.blogspot.nl/

ONS TEAM

 

ONZE PARTNERS met en zonder foto...

Onze partners die niet op de foto staan zijn: BAOBAB BATIK, Jina Langu ni.., Nissa en Peaceful People.

 

WAAROM BUTIK BATIK? 

- hoge klanttevredenheid van 9.5 van 10
- persoonlijke service
- geen extra verzendkosten

- uiterlijk de volgende werkdag verzonden
- veilig betalen en winkelen is gegarandeerd 
- geen massaproductie, maar authenticiteit en eerlijk
- interessante 
korting voor winkels

Als er nog vragen zijn, of als we ergens mee kunnen helpen,
neem dan gerust contact met ons op door even te bellen of mailen.
Tel. 06 - 21508405 of info@butik-batik.nl

Mirjam van Gelder 

ACTUEEL
Gratis verzending
binnen Nederland.

SHOP NU..
voor de leukste sarongs!


 

Waarom Butik Batik?

© 2013 - 2018 BUTIK BATIK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel